KÜTAHYA / MERKEZ - Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu

Kadir Gecesinin Önemi

Kadir Gecesi, İslam dininin en önemli gecelerinden biridir. Bu gece, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Kadir Suresi'nde bu geceye atfen "Bin aydan daha hayırlıdır" buyrulmaktadır. Bu, Kadir Gecesi'nde yapılan ibadetlerin bin aydan daha faziletli olduğu anlamına gelir.

Kadir Gecesi'nin faziletlerinden bazıları şunlardır:

Günahların affedilmesi

Dileklerin kabul edilmesi

Cehennem azabından kurtulma

Rahmet ve bereketin artması

Manevi huzur ve dinginliğe kavuşma

Kadir Gecesinde Yapılması Gerekenler

Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde değerlendirmek için yapılabilecek birçok şey vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Namaz kılmak: Kadir Gecesi'nde namaz kılmak en faziletli ibadetlerden biridir. Özellikle Kadir Suresi ve Teheccüd namazı kılmak tavsiye edilir.

Kur'an okumak: Kadir Gecesi'nde Kur'an okumak ve anlamak da çok faziletlidir.

Dua etmek: Kadir Gecesi'nde dua etmek ve Allah'tan af dilemek çok önemlidir.

Tövbe etmek: Kadir Gecesi'nde tövbe edip günahlardan af dilemek için büyük bir fırsattır.

Sadaka vermek: Kadir Gecesi'nde sadaka vermek de çok faziletli bir ibadettir.

Kadir Gecesi'nin tam olarak hangi geceye denk geldiği bilinmemektedir. Bu nedenle Ramazan ayının son on gününde her geceyi Kadir Gecesi gibi değerlendirmek önemlidir.

Kadir Gecesi'nin feyiz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini Allah'tan niyaz ederiz.

Nis

Ramazan ayının bir güzelliği de sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz iftar sofraları, bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan öğrencilerimize velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

"Değerlerimle Yaşıyorum" Projesi kapsamında, Kütahya İl Müftülüğü vaizlerinden Metin AKSOY tarafından öğrencilerimize yönelik vatan ve vatanseverlik konulu bilgilendirme yapıldı. Kendilerine teşekkür ederiz.

Nis

Türkçe Öğretmenimiz Halil TAYFA rehberliğinde 7. sınıf öğrencilerimiz tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü Programı gerçekleştirildi. Programda günün anlam ve önemine uygun yazılar ve şiirler okundu, şarkılar söylendi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

7-A sınıfı öğrencimiz Zeynep Suden TOKTAŞ katıldığı Taekwondo müsabakalarında ikinci, ilk kez müsabakalara katılan jimnastik takımımız üçüncü, masatenisi takımımız üçüncü olma başarısını gösterdiler. Deneme sınavlarında ilk üçe giren öğrencilerimizi ve spor müsabakalarında başarı gösteren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

İlimiz Merkez İlçede düzenlenen Zeka Oyunları Turnuvası Mangala  yarışmasında Hasan Efe Mamak üçüncülük, Pentago yarışmasındanda Yasin Çelik ikinci, Kulami yarışmasında Emirhan Durak üçüncülük ödüllerini aldılar. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Zeka oyunları turnvasında dereceye giren tüm öğrencilerimiz ödüllendirildi. Öğrencilerimiz üzerinde büyük emeği olan Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Emel OĞUR hanıma teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz bahçesine gelen seyyar 12D sinema kabini ile öğrencilerimiz 12 boyutlu sinema keyfi yaşadı.

Şbt

Miraç Kandili, İslam inancına göre Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya ve ilahi huzura yükseldiği gecenin anısına kutlanan bir kandildir. Hicri takvime göre Recep ayının 27. gecesine denk gelir.

Miraç Kandili, birçok açıdan önemli bir gecedir:

Mucizevi bir olayı anmak: Miraç, Hz. Muhammed'in yaşadığı mucizevi bir olaydır. Bu olay, Allah'ın kudretini ve Hz. Muhammed'in seçkin bir peygamber olduğunu gösterir.

Manevi yükseliş: Miraç Kandili, Müslümanlar için manevi yükseliş ve olgunlaşma fırsatıdır. Bu gecede bol bol dua ve ibadet ederek Allah'a yakınlaşmak mümkündür.

Günahlardan af dileme: Miraç Kandili, günahlardan af dilemek ve tövbe etmek için de önemli bir fırsattır. Allah'ın affı ve merhameti bu gecede daha da coşkun bir şekilde tecelli eder.

Birlik ve beraberlik: Miraç Kandili, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olduğu bir gecedir. Bu gecede bir araya gelerek dua etmek ve sohbet etmek, kardeşlik duygularını güçlendirir.

Miraç Kandili'nde Yapılabilecekler

Bol bol dua etmek

Namaz kılmak

Kuran okumak

Tefekkür etmek

Sadaka vermek

Yardımlaşmak

Aile ve dostlarla bir araya gelmek

Miraç Kandili'nin feyzi ve bereketi üzerimize olsun.

Şbt

Kütahya Belediyesi Çalışanları tarafından öğrencilerimize yönelik katı atık semineri gerçekleştirildi. Seminerde katı atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiği ve katı atıkların nasıl değerlendirildiği gibi bilgiler öğrencilerimizle paylaşıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk dönemi sona erdi. Öğrencilerimiz karnelerine kavuştu. Akademik açıdan ve katıldıkları kültürel-sportif faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Dönem sonu etkinliklerimize noktayı dönem sonu konseriyle koyduk. Öğrenci ve velilerimizin büyük ilgi gösterdiği konserde, Müzik Öğretmeni Şükrü KÜÇÜKER önderliğinde öğrencilerimiz maharetlerini sergiledi.

Ock

Dönem sonu etkinliklerimiz satranç turnavasıyla devam etti. Zeka oyunlarına meraklı ve yetenekli öğrencilerimiz kendilerini gösterme fırsatını yakaladı.

Ock

Öğrencilerimiz okul bahçesinde düzenlenen penaltı atma yarışmasında ter döktü. katılımın yopun olduğu müsabakada kıyasıya çekişme vardı. Hem izleyenler hem de katılanlar eğlenceli vakit geçirdiler.