KÜTAHYA / MERKEZ - Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu

Ock

Okul bahçesinde düzenlenen yarışmada öğrencilerimiz basketbol yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

Ock

Okulumuz Bilgi Teknolojileri sınıfında öğrencilerimiz hızlı klavye kullanımı müsabakasında yarıştılar.

Ock

7. sınıf öğrencilerimizin, Teknoloji ve Tasarım dersinde hazırladıkları kuleleri, sağlamlık açısından yarıştı.

Ock

8. sınıf öğrencilerimize yönelik meslek tanıtımları devam ediyor. Okulumuzda yaptıkları söyleşide öğrencilerimize aktardıkları değerli bilgilerden ötürü Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çaltı Beye, yönetim kurulu üyesi Bekir Konuk beye teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz çok amaçlı salonunda mangala turnuvası düzenlendi. Mangala ilk olarak Türkler tarafından Orta Asya'da oynanmaya başlayan bir mantık oyunudur. Katılımın yoğun olduğu turnuvada öğrenciler hızlı düşünme ve matematik becerilerini ortaya koydular.

Ock

Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen kermeste velilerimiz ve öğretmenlerimiz birlikte çalıştı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Okul bahçesinde düzenlenen yumurta taşıma yarışmasında, öğrencilerimiz eğlenceli zaman geçirdiler.

Ock

Okulumuz çok amaçlı salonunda düzenlenen sandalye kapma yarışmasında eğlenceli dakikalar yaşandı. Sonuna kadar kıyasıya mücadele içinde geçen yarışmada kazanan dostluk oldu.

Ock

Öğrencilerimiz kalem oyunu ile hem eğlendi hem öğrendi.

Ock

Öğrencilerimiz, okul bahçesinde düzenlenen parkur oyunlarında birbiriyle yarıştı. Hız ve bedensel yeteneklerini sergileme fırsatı bulan öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdiler.

Ock

Kültürel etkinlikler kapsamında öğrencilerimizle Atatürk-2 filmini izlemeye gittik. Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nı daha iyi anlamaların yardımcı olacak filmi öğrencilerimiz beğeni ile izlediler. Bu tür kültürel etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek.

Ock

8. sınıf öğrencilerimizle ilimizin önde gelen okullarını ziyaret ettik. Yıl sonunda yapacakları lise tercihlerinde faydalı olması açısından yaptığımız ziyaretlerde bizleri en iyi şekilde ağırlayan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Nafi Güral Fen Lisesi, Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi, Kütso Mesleki ve Teknik anadolu Lisesi, Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi, AKşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkür ederiz.

Ock

Meslek tanıtımları kapsamında Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Fatih BİLGİ, 8. sınıf öğrencilerimize lokantacılık mesleğini tanıttı. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ock

Regaip Kandili, Hicri takvime göre Recep ayının ilk cuma gecesidir. Bu gece, bereket ve mağfiretin bollaştığı, Allah'ın rahmetinin ve bağışının en fazla tecelli ettiği gecelerden biri olarak kabul edilir.

Regaip kelimesi, Arapça'da "reğabe" kökünden gelir. "Reğabe" kelimesinin anlamı "arzu etmek, istemek, talep etmek"tir. Regaip Kandili'nin bu adı almasının nedeni, bu gecede Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının kullarına bol bol ihsan edilmesine olan arzu ve isteğin ifade edilmesidir.

Regaip Kandili, İslam inancına göre üç ayların başlangıcını müjdeleyen bir gecedir. Üç aylar, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan ve İslam'da en kutsal kabul edilen aylardır. Bu aylarda müminler, ibadetlerini daha fazla artırarak Allah'a daha yakın olmaya çalışırlar.

Regaip Kandili'nde yapılması tavsiye edilen bazı ibadetler şunlardır:

Oruç tutmak

Kur'an-ı Kerim okumak

Namaz kılmak

Dua etmek

Tefekkür etmek

Sadaka vermek

Sevdiklerine hediye almak

Ara

Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT ve Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa TOPUZ okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyarette Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT öğrencilerle sınıflarda bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT öğrencilerin gelecekle ilgili planlarını sordu. 8. sınıf sonunda öğrencilerin liseye geçiş yapacaklarını, liseye yerleşmek için LGS sınavına girildiğini belirterek iyi bir gelecek için kendilerine uygun iyi bir lisede okumayı hedeflemelerini tavsiye etti. Sınıf ziyaretleri sonrası Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT ve Şube Müdürü Mustafa TOPUZ, öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldiler. Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden okuldaki eğitim öğretimle ilgili bilgi aldı. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederiz.